Xbox One topic V2

Door Martinspire op zondag 20 oktober 2013 16:25 - Reacties (15)
Categorie: Xbox One, Views: 3.725

Het nieuwe topic van de Xbox One is geopend en deze voegt weer veel informatie toe aan de vorige versie.

Je kunt hem hier bekijken: http://gathering.tweakers.net/forum/list_message/41074302

Allereerst is de opmaak veranderd. Het vorige topic had nog weinig opmaak bij de tekst en veel overbodige tabellen en lijntjes. Dit is aangepast en geoptimaliseerd.

Verder is er een groot hoofdstuk bijgekomen over de console zelf. De specs waren al geupdate, maar er was nog weinig informatie over de console zelf te vinden. Dit is enorm uitgebreid en heeft aardig wat tijd gekost om goed te krijgen. De toevoeging van afbeeldingen en filmpjes binnen dit hoofdstuk, geeft het geheel bovendien een wat frisser uiterlijk.

Informatie over de release en importeren is ook toegevoegd. Sinds de console is uitgesteld, was er nog niet veel duidelijke informatie over hoe men aan een console kan komen. Deze 2 hoofdstukken moeten de lezer meer informatie bieden.

Ook de lijst met games is geupdate en de FAQ is helemaal vernieuwd.

Als laatste is er ook een inhoudsopgave toegevoegd (met sublijsten om een betere verdeling te weergeven).

Al met al heeft het aardig wat tijd en moeite gekost om deze nieuwe topicstart te bewerkstelligen. Haakontje heeft een begin gemaakt met de nieuwe opmaak en ik ben voornamelijk verantwoordelijk geweest voor de tekst en inhoudt. Haakontje is helaas wel gestopt met het bijhouden waardoor ik er momenteel alleen mee bezig ben, maar het resultaat mag er wat mij betreft wel zijn.

Tuurlijk zijn er nog wel wat punten die in de toekomst worden aangepakt of toegevoegd. Allereerst is er nog geen apart hoofdstukje met Media. Ook de veelgestelde vragen moet nog worden uitgebreid en mogelijk wil ik nog wat gaan toevoegen over de lanceringen zelf. En het release-info met importeren wil ik nog gaan verbeteren om het geheel toch nog wat duidelijker te maken.

En ik wil nog een koppeling gaan maken met een klein CMSje waar games en info aan toe wordt gevoegd om sommige inhoud wat gemakkelijker bij te kunnen werken. Zo wil ik de games in een database gaan zetten om daar uiteindelijk een lijst mee te genereren die ik dan vervolgens in de TS kan plakken. En de inhoudsopgave moet nog even wat mooier worden gemaakt.

Als er nog vragen of opmerkingen zijn kun je die hieronder neerzetten of je kunt me een PM sturen.

Volgende: BF4 Console Topic Online 10-'13 BF4 Console Topic Online

Reacties


Door Tweakers user Hahn, zondag 20 oktober 2013 16:28

Wat is het nut van een blogpost maken over een topic? Wil je graag complimentjes krijgen over je prachtige startpost?

Door Tweakers user Martinspire, zondag 20 oktober 2013 16:32

Hahn schreef op zondag 20 oktober 2013 @ 16:28:
Wat is het nut van een blogpost maken over een topic? Wil je graag complimentjes krijgen over je prachtige startpost?
Om vragen over de TS of opmerkingen vooral te scheiden van het topic zelf. Zo kunnen er toch discussies worden gehouden over de inhoudt, zonder dat het de discussies binnen het topic zelf gaat overschaduwen.

En om te weten te komen wat jullie er zelf nog in willen zien.

Dus nee, dit is niet om een veer in den reedt te krijgen, maar feedback te kunnen bespreken.

Door Tweakers user Douweegbertje, zondag 20 oktober 2013 17:10

Nou ik geen in elk geval geen startpost ooit meer maken op tweakers als er een persoon elke startpost gaat lopen aanpassen omdat de andere slecht is. Leuk dat je dingen doet, en startposts loopt te maken maar goh wat lekker boeiend zo. Iemand maakt een topic start, omdat hij affiniteit heeft met iets waar dat topic over gaat. Ja je topicstarts zijn mooi, goed en bevatten leuke inhoud.. maar zolang je niet in dienst bent bij tweakers als 'topic starter' en letterlijk elk topic een topic start geeft zou ik zeggen: doe niet zo moeilijk.

Volgens mij ontgaat je dan heel het concept van een topicstart en wil je dit helemaal uitbreiden en vervolgens een boekwerk ervan maken met een blog erbij voor elk topicstart. Echt dan ontgaat mij elk nut van een forum, zoals een forum was.

Om even onderbouwing te geven; je voorgaande topicstart van BF heeft wat; 1 reactie opgeleverd... Normale topicstarts bevatten o.a. informatie uit het topic zelf. Als er iets boeiends wordt gepost kan dat weer opgenomen worden in een topicstart. Idem voor aanpassingen e.d, dan komt dat vanzelf wel middels een topic al dan niet een PM.

Kijk, prima als jij blogs wilt maken over je topicstarts en zo wat extra credit kunt krijgen.. maar voor sommige staat het nogal raar.

Door Tweakers user Martinspire, zondag 20 oktober 2013 17:20

Ik weet niet precies wat nu je punt is, maar volgens mij mag iedereen weten wat ie in zijn blog neerzet? Ik houd een beetje bij van wat voor topics ik allemaal heb opgestart en geef de ruimte om over de inhoud van de TS te discussieren.

Ik ben niet aan het zoeken naar complimenten, maar juist naar feedback over de inhoud. En wat er nog meer bij kan. Handige linkjes, media en dat soort zaken.

Voor mij (en vele tweakers met mij) is een TopicStart van grote topics vooral een informatie-bron. Hierin kunnen geïnteresseerden informatie opzoeken over console, spel, serie, hardware of iets dergelijks.

In het X1 topic (maar ook de nadere topics die ik heb gemaakt) kun je daarom informatie vinden over de console, data, prijzen, linkjes, etc. Oftewel: antwoorden op vragen die men anders in het topic stelt. Houdt de discussie lekker on-topic en duidelijk. Wil je wat weten? ga naar de TS toe. Dat soort werk.

Dat mijn blogposts weinig reacties opleveren maakt me weinig uit. Blijkbaar zijn ze duidelijk en inhoudelijk voldoende om verder geen opmerkingen te hebben. Al krijg ik zo her en der nog wel wat berichten via PM door natuurlijk.

Ga eens rondkijken in andere topics op het forum en je zult zien dat bij topics met een mooie TS de discussie ook een stuk boeiender blijft.

Door Tweakers user Douweegbertje, zondag 20 oktober 2013 18:06

Ik weet niet wat jouw punt is, maar iedereen mag toch neer zetten wat hij wilt als reactie?
Blijkbaar zijn er mensen waar onder ik die dit soort blogs over topicstarts een beetje frappant vinden, bij deze weet je onze mening nu en verder boeit het niets. We, of althans ik heb niets inhoudelijks gezegd over je topicstarts... los even van één zin waarin ik gewoon aangaf;
Ja je topicstarts zijn mooi, goed en bevatten leuke inhoud..

Door Tweakers user SanderL, zondag 20 oktober 2013 20:31

Hmm, ik zie het eigenlijk ook wel zo. ALS er een nieuwe topicstart is gemaakt door iemand, dan zal ik die ook wel zien in dat desbetreffende topic ALS die game/whatever me interesseert. Interesseert dat spel me echter totaal niet, heb ik een probleem want momenteel zie ik het én hier in de tweakblogs, én in het topic zelf én ik heb nog een kans het te lezen in één van Martin's reacties op de frontpage als dat onderwerp nu ook net ter sprake komt.

Hetzelfde ook met je BF4 voor consoles, dacht ik, of wat was weeral de laatste topicstart van jouw hand? "He, jongens, er gaat een update komen voor die bepaalde topicstart." "He jongens, het is bijna klaar hoor, de nieuwe inleiding voor het topic". "He euhm, het is klaar. Zeg er iets goeds over." "He, even storen hier, sorry daarvoor, maar hebben jullie het wel gezien? Ik ga er nog maken hoor!"

Zo komt het in ieder geval wel over op mij. Moest ik ooit een mooie inleiding tegenkomen over een spel of console die ik waardeer, dan zal ik die persoon daar wel kudos voor geven, maar op dit moment voelt het allemaal nogal opdringerig. En noch de X1, noch BF4 (voor consoles dan nog) interesseren mij momenteel. Toch voelt het alsof ik er continu mee rond de oren wordt geslagen.

Door Tweakers user Martinspire, zondag 20 oktober 2013 23:09

Ik snap het even niet. Is het fout om een blogpost erover te maken, om een blogpost voor feedback te maken of om een uitgebreide TS te maken op het forum?

Ik bedoel, iedereen kan toch zijn eigen draad geven aan tweakblogs of zie ik dat verkeerd? Als ik echt nieuws heb doe ik wel een nieuwssubmit en ga ik het niet op mijn blog posten, maar op deze manier zijn de berichten op mijn blog toch gebonden aan tweakers. Imo boeiender dan wat iemand voor gamepc in elkaar heeft gezet, maar ik denk dat iedereen voor andere redenen naar tweakblogs gaat kijken.

Je hoeft niet elke blog te lezen die op tweakblogs komt te staan hè. Beetje jammer als je dan gaat klagen dat ik het op deze manier doe.

[Reactie gewijzigd op zondag 20 oktober 2013 23:10]


Door Tweakers user Audipower, maandag 21 oktober 2013 08:10

@Martinspire,

Nee het is niet fout, maar het is ook niet fout om kritiek op te krijgen. :)

Door Tweakers user Martinspire, maandag 21 oktober 2013 10:10

Maar ik ben er nou nog steeds niet uit wat nou de kritiek is

Door Tweakers user masterpoi, maandag 21 oktober 2013 18:08

De verzamelde informatie is echt top, maar het is misschien een beetje too much voor iets wat uiteindelijk het begin van een discussie moet worden. In die zin bevat de topicstart misschien beter dingen die met de discussie te maken hebben ipv een naslagwerk te wezen over het onderwerp.

Ik denk dat er ruimte moet zijn voor beide.

Idee: misschien kan tweakers de mogelijkheid geven om een community website / wiki te bouwen over een bepaald onderwerp, parallel aan het topic op GoT. Daarin kan dan de uitgebreide info die nu in de topicstart staat.

Verder, ieder zet toch op zijn blog wat ie wil? Weldra moet een blogger zich nog gaan verantwoorden voor het plaatsen van posts, alsof het plaatsen van een post an sich al opdringerig wordt ervaren, het moet niet gekker worden.

Door Tweakers user Ultrapc, dinsdag 22 oktober 2013 16:25

Martinspire schreef op maandag 21 oktober 2013 @ 10:10:
Maar ik ben er nou nog steeds niet uit wat nou de kritiek is
Ik denk dat de kritiek (kort samengevat) is dat je het zo opdringt, en natuurlijk heb je een mooie TS en natuurlijk mag je overal een blogpost over maken, maar zo komt het een beetje 'Patserig' over.
Begrijp dat niet verkeerd: het is niet erg ofzo, maar op deze manier trek je ook mensen die niet geïnteresseerd zijn in dit onderwerp, en die willen hier eigenlijk niet zijn. Dit zou je normaal gezien willen vermijden.
Zie het zo: Ik wil iets weten over een X1, ik zoek op het forum en voilà: het X1 topic. Prima toch? Maar nu komen er ook mensen die via Tweakblogs dit tegenkomen, en die mensen hebben geen behoefte aan zoiets.

Al met al; het is geen probleem, maar het wekt bij sommigen irritatie op ;)

Door Tweakers user Martinspire, dinsdag 22 oktober 2013 16:43

Maar waarom klikt iemand op een tweakblog als men daar geen interesse in heeft? Dat begrijp ik niet helemaal. Je bekijkt toch ook niet de berichten op de frontpage of de topics op het forum waar je geen interesse bij hebt?

Ik wil helemaal niet patserig zijn, maar ik vind het een beetje zeuren om te zeuren. Ik heb een TS gemaakt en wil liever hier dan in het topic dat men vragen kan stellen of discussiëren over inhoud zodat het niet afleid aan de discussies in het topic zelf. Als mensen bv melden dat ze nog een kopje media missen dan klopt dat, maar is het vrij irritant om daar in het topic telkens op terug te moeten komen.

Iedereen mag toch ook zelf weten wat ie met zijn blog doet? Ik zie dit voor mezelf om iets over diverse activiteiten op GoT te bloggen en niet om een product te reviewen of iets wat anderen weer met hun blog doen.

[Reactie gewijzigd op dinsdag 22 oktober 2013 16:43]


Door Tweakers user Ultrapc, dinsdag 22 oktober 2013 17:19

Martinspire schreef op dinsdag 22 oktober 2013 @ 16:43:
Maar waarom klikt iemand op een tweakblog als men daar geen interesse in heeft? Dat begrijp ik niet helemaal. Je bekijkt toch ook niet de berichten op de frontpage of de topics op het forum waar je geen interesse bij hebt?
[knip, de rest is al aangehaald in mijn vorige post]
Het gebeurt kennelijk genoeg dat mensen zonder intresse deze blog openen. Anders was ik, en anderen met mij, hier niet geweest. Waarom? Geen idee, maar waarschijnlijk omdat je op de Tweakblog FP staat en de naam (Xbox one topic v2) toch enige aandacht trekt.

Nog 2 dingen; Ik zeg niet dat je patserig bent, maar dat je zo overkomt (een verschil, echt waar ;) ) en als mensen een kopje missen denk ik dat ze eerder een PM sturen.

Maar ach, wat maakt het uit? Niks. Als jij blogposts wil maken over topicstarts, doe je het en als er mensen willen zeuren omdat jij dat doet (Niet zeuren om te zeuren) doen ze (we) dat ook. Niks mis mee,Toch?

[Reactie gewijzigd op dinsdag 22 oktober 2013 17:21]


Door Tweakers user Martinspire, dinsdag 22 oktober 2013 18:05

Maar hoe bedoel je dat ik patserig overkom?

Verder blijf ik het dom vinden om te reageren over dat je een blogpost niet nuttig vindt. Het is een blog, geen frontpage.

[Reactie gewijzigd op dinsdag 22 oktober 2013 18:05]


Door Tweakers user Ultrapc, dinsdag 22 oktober 2013 18:14

Martinspire schreef op dinsdag 22 oktober 2013 @ 18:05:
Maar hoe bedoel je dat ik patserig overkom?

Verder blijf ik het dom vinden om te reageren over dat je een blogpost niet nuttig vindt. Het is een blog, geen frontpage.
Oke, dus jij bent een patser en ik ben dom, zullen we het daar gewoon bij houden :P
Disclaimer: gewoon een slecht grapje ;)

[Reactie gewijzigd op dinsdag 22 oktober 2013 18:16]


Reageren is niet meer mogelijk